Вівторок, 2024/04/23, 13:45
Вільний сайт
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Разделы новостей
Мобільний світ [10]
Комп'ютерний світ [6]
Інтернет новини [5]
Музичні новини [4]
Новини Волині і в Україні [2]
Главная » 2006 » Грудень » 27 » Україна мобільна. Підсумки року
Україна мобільна. Підсумки року
23:43
Ось вже і наближається до завершення 2006-ої рік, який став революційним для українського ринку телекомунікацій і мобільного зв'язку. Рік, що завершується, «удвічі» змінив ситуацію в країні. Стало удвічі більше мобільних абонентів, удвічі знизилися ціни на зв'язок і мобільники, число нових сервісів і можливостей впродовж всього року росло в геометричній прогресії. Ось і прийшов час підбивати підсумки, про яких ти можеш взнати, прочитавши далі

Цього року трапилося стільки нового і цікавого, що на одному диханні і не видаси :), тому ми вирішили розбити всі події за 2006-ою рік на підкатегорії, в рамках яких і відбувалося все найцікавіше і революційне.

Оператори мобільного зв'язку

Ось чим порадували нас в рік, що йде, оператори:

UMC – безумовно головним нововведенням цього оператора є послуга Гіпер.NET – що дозволила практично в будь-якій точці України дістати необмежений доступ до мережі Інтернет всього за 5 гривень в добу. Dial-Up провайдери кусають лікті, а інтернетчики у нестямі від радості :).

Київстар – порадував новою революційною послугою LBS (Local Based Service), яка дозволяє визначати своє місцеположення по базових станціях, і знаходити заклади, що цікавлять тебе, з демонстрацією всього на інтерактивній карті.

Life:) – те, чим вже давно, і з успіхом, користуються у всіх цивілізованих країнах, цього року стало доступне і українцям. Усмішливий оператор запустив таку довгождану послугу з красномовною назвою Push-to-Talk (нажмі-і-говорі).

Beeline – порадував своєю появою, поступово замінюючи Українські Радіосистеми :). «Полосатік» всього за півроку існування на території України вже встиг обзавестися «лимоном» абонентів, а враховуючи факт відсутності усіляких безкоштовних роздач пакетів – здається і зовсім нереальним і надприродним. А така фіча як «Національний роумінг» запущений з Голден телекомом і зовсім дика для українського користувача :).

Голден телеком – як завжди, прокинувшися під кінець року, цей, колись в далекі часи інноваційний оператор (адже саме він вперше запустив припейд-обслуговування на Україні), осилив всього одну єдину інновацію – раніше згаданий «національний роумінг», а також повідомив про повне оновлення GSM мережі. Отже до весни чекатимемо нових сервісів і навіть, можливо, конвергентних мереж :).

PEOPLEnet – перші 3G операторів на території України. Запущений компанією телесистемы України бренд, почне комерційне надання послуг тільки на початку наступного року, але вже до нового роки перші щасливчики можуть відчути всю перевагу CDMA над GSM зв'язком.

Укртелеком – подарував нам головне розчарування року. Одержавши від НКРС ліцензію на надання 3G послуг в стандарті UMTS, поки не особливо поспішає будувати мережу. Запланований старт цього року був перенесений на весну, що ж, чекатимемо…

Відразу три мобільні оператори, UMC, Київстар і Beeline, і ще умовно-мобільний Укртелеком :), оголосили про надання послуг передачі даних за швидкісною технологією Wi-Fi. Крім телекомунікаційних монстрів, Wi-Fi мережі будують також і Інтернет провайдери. Звичайно, карта покриття поки що не вражає, але для всього треба час, сподіватимемося і віритимемо:).

Значні зміни торкнулися українського CDMA зв'язку в цілому. Революцією можна вважати, що оператор «Інтертелеком» і «телесистемы України» одержали ліцензії на надання мобільного зв'язку в стандарті CDMA – раніше ліцензіюючим тільки як настільний зв'язок. Крига скреснула, пани :)

Виробники мобільної техніки

На мобільному ринку цього року відбулися такі знакові події:

Російський виробник електроніки Sitronics почав випуск мобільних телефонів, як GSM, так і CDMA стандарту. Перші пристрої вийшли достатньо конкурентними і вже одержали народне визнання. Цікаво, коли ж український споживач одержить мобільник національного походження :).

Добре відомий всім бренд QTek, який балував техноманов одними з самих просунутих коммуникаторов - канув в літах. Але турбуватися не варто, оскільки змінена тільки назва, і всі ті ж пристрої виходитимуть під новим ім'ям – HTC.

Популярний раніше серед українських користувачів виробник Alcatel, від якого останнім часом не поступало майже ніяких звісток, виявляється, об'єднався з китайським виробником Lucent. І тепер споживач може придбати вже нові мобільники під брендом Alcatel-Lucent.

Коханий багатьма Siemens-Mobile, який минулого року був проданий тайваньській компанії BenQ, не приніс щастя новому власнику. Не проіснувавши і роки, керівництво новоспеченого BenQ-Siemens заявило про банкрутство свого підрозділу і згортання виробництва в Європі. Тепер всі новинки підуть з конвейєра нового заводу в Тайвані, який тільки зараз будується.

Компанія LG уразила всю Європу своїм «звірям», LG KG920, що прозве ніяк інакше як LEO. Володіє новинка рекордним на сьогоднішній день дозволом вбудованої камери – 5 мегапікселей, що рівні 2592*1944 пікселів. Хоча компанія Samsung і анонсувала мобільник з вбудованою 10-ти мегапіксельной камерою, але в наших краях вона з'явиться не скоро, якщо і зовсім з'явиться… Отже безумовне лідерство за LG.

Sonу Ericsson впродовж всього року радував нас музичними гаджетамі. Флагманами Walkman лінійки заслужено стали Sony Ericsson W950 і Sony Ericsson W850, які крім якісно звучання можуть надати власнику ще і не дужу функціональність.

Nokia вирішила не відставати і представила миру серію XpressMusic, до якої увійшли як рімейки на «стандартні» моделі, так і абсолютно нові девайси. Nokia, безумовно, світовий лідер в мобілостроєнії, і тому волею – не волею вимушена постійно виводити на ринок революційні пристрої. Цього року такими можна назвати Nokia N91 – музичного флагмана з вбудованим жорстким диском, і Nokia N93 – мобільник-відеокамера, з 3-ех мегапіксельной камерою і вбудованим 3-ех кратним оптичним збільшенням.

Samsung і LG практично одночасно вивели в світ гламурниє телефони з сенсорними клавішами, сам факт наявності яких вже чогось коштує. Першопроходцями стали Samsung E900 (Phantom) і LG KG800 (Chocolate), обидва телефони вмить одержали народне визнання і стали загальними улюбленцями.

Різне

Цього року на території України почала функціонувати мережа конфіденційного мобільного зв'язку. Це повністю державна мережа, створена для вищих державних чинів, і людей, хто побоюється прослуховування.

Впродовж 2006-го року число мобільних інтернетчиков росло в геометричній прогресії, цьому сприяли як стрімке зниження тарифів у більшості операторів, так і поява мобільної версії интернет-браузера Opera. Тепер кожен абонент, володіючи більш-менш просунутим апаратом, з легкістю може бродити мережами всесвітньої павутини в будь-якому зручному для них місці і у будь-який час.

За рахунок доступності широкосмугового доступу, що росте, до Інтернету, знайшли популярність сервіси IP-телефонії. Тепер кожен володар швидкісного доступу до мережі може невимушено спілкуватися зі всім світом, абсолютно не турбуючись про тарифи :).

Те, від чого потерпают практично всі користувачі ПК, повільно але вірно перекочовує на мобільні телефони, я маю на увазі віруси… Цього року з'явилися вже перші жертви хоча і не повноцінних, але все таки шкідливих програм. І якщо для смартфонов вже створено спеціальне антивірусне ПО, то користувачам мобільних телефонів треба бути острожними встановлюючи в гаджети Java додатки невідомих розробників.

Цього року кількість Bluetooth сумісних пристроїв перевищила один мільярд, велику частину з яких склали мобільні телефони і бездротові гарнітури для них. Подальше зростання і перспективи розвитку Bluetooth ще більш веселкові, хто знає, може незабаром ми перемикатимемо ТБ канали пультом, що передає сигнал не по ГИК зв'язки, а саме по «блакитному зубу» :)

Розчарування року

Те, чого так чекали, але не відбулося:

Головне розчарування року – те, що наші оператори зберегли ПЗС. Навіть поява нового оператора не примусила українських мастодонтів, якщо не повністю відмовитися від «податку на повітря», то хоча б понизити його. Все чого добилося АМКУ – це введення тарифного плану від Київстару з відсутністю ПЗС, але чи всі захочуть підключатися на контракт, та ще і з фіксованим щомісячним мінімумом… Плекатимемо надії, що з появою наступного року ще 2-юшок CDMA операторів, ПЗС все ж таки буде відмінене.

Ще одним неприємним сюрпризом від операторів стало масове обмеження безлімітних пакетів. Гучний скандал з UMC, весною цього року, в більшій частині підігрітий конкурентами, але цілком виправданий, одержав свій розвиток через сильні обмеження за необмеженим тарифом (вже смішно звучить :)), одержав подальший розвиток у life:), через масовий перехід безлімітчиков, які використовували свої пакети для мобільних таксофонів («3 хвилини за одну гривну» - з такими табличками людей можна зустріти у всіх куточках крупних міст).

Також розчарування спіткало користувачів мобільних пристроїв у всьому світі. Обіцяні відразу декількома виробниками паливні джерела живлення так і не були запущенни в масове виробництво, і прогнози невтішні. Отже ще досить довго ми щодня заряджатимемо своїх маленьких ненажерливих друзів…

Категория: Мобільний світ | Просмотров: 1361 | Добавил: Nikolas | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 2
2 Noel  
0
Great post with lots of impnotart stuff.

1 Kylia  
0
There's nothing like the rielef of finding what you're looking for.

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Грудень 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзья сайта
Фірма "МОДУЛЬ" Каталог Волинських веб ресурсів Украинская Баннерная Сеть Rambler's Top100
Статистика

Всього в онлайні: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024